Nota de premsa de la CPVR: CONVOCADA LA TROBADA DE CÀRRECS PÚBLICS PER LA REPÚBLICA

www.coordinadorarepublicana.org
Nota de Premsa – 07/04/2018
 CONVOCADA LA TROBADA  DE CÀRRECS PÚBLICS PER LA REPÚBLICA
La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR), reunida ahir dissabte 7 d’abril a Sagunt al Centre Cultural Mario Monreal, ha convocat per al proper mes de maig, el diumenge dia 13,  la Trobada de càrrecs públics valencians en suport de la Declaració republicana de Sagunt que ha estat aprovada en eixa reunió i que diu el següent:
DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT
A Sagunt, a 13 de maig del 2018, en el mateix lloc en què un pronunciament militar va restaurar la monarquia borbònica, nosaltres, càrrecs públics elegits democràticament pel poble valencià i ciutadania valenciana, proclamem unànimement que:
Reivindiquem i donem suport a un model d’Estat que supere la Monarquia amb processos constituents i que permeta desenvolupar els drets essencials dels valencians i les valencianes que el Règim de 1978, després de 40 anys, ha demostrat nul·la voluntat per a permetre, com son unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió i llibertats polítiques plenes, el finançament just i el dret a decidir. Per la República!
Aquesta declaració serà llegida a Sagunt, en el mateix lloc que, en 1874, es va fer el pronunciament militar de Martínez Campos o de Sagunto, contra la primera República i es va restaurar la monarquia borbònica.
Per unanimitat la Junta de Govern de l’Ajuntament de Sagunt, ha donat suport a la Trobada republicana i al seu caràcter d’abstersió del lloc. Cal destacar que els tres regidors d’ADN Podem al consistori de Sagunt han estat presents a la reunió de la Coordinadora, reunió en la qual també hi havia regidors de Compromís d’altres poblacions.
La Trobada republicana començarà a les 11:00 amb una concentració a l’exterior de la porta de l’Estació de Trens de Sagunt, des d’on s’iniciarà una marxa de 2,5 quilòmetres fins a ‘Les Alquerietes’, lloc ubicat al creuament de les carreteres N-234, N-340, A-23 i V-23 i on en l’actualitat, on es va produir el ‘pronunciament militar’,  hi ha un monument de peces de ciment d’expressió artística indefinida. La marxa circularà per la carretera N-340 de Sagunt a València. A les 12:00 es llegirà la  declaració republicana en ‘Les Alquerietes’ i es faran diverses intervencions de càrrecs públics i representants republicans. A les 13:00 es tornarà pel mateix recorregut que a l’anada, des de ‘Les Alquerietes’ a Sagunt, i en arribar al centre urbà la marxa continuarà pel carrer València, plaça Blasco Ibáñez, continuant pel carrer Camí Reial fins arribar a plaça del Cronista Chabret, on finalitzarà l’acte amb un dinar popular en el Centre Musical la Lira Saguntina.
La CPVR,  convoca l’acte republicà sense distinció d’ideologies entre demòcrates i no partidari, i entén que els càrrecs públics que aniran a la trobada republicana contraposaran la seua legitimitat democràtica emanada de la votació a les urnes a la de l’actual Cap d’Estat, monarca hereu del rei Juan Carlos designat Cap d’Estat per la darrera dictadura feixista d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.