Nota de premsa de la Coordinadora del País Valencià per la República

NOTA DE PREMSA – 21.01.2018
LA COORDINADORA DEL PAÍS VALENCIÀ PER LA REPÚBLICA ES POSA EN MARXA

Dissabte passat, dia 20–G, a la SC Micalet, trenta republicans vinguts de dalt a baix del País Valencià, es van fer ressò de la crida per a tornar a posar en marxa la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR). Encara faltava mitja hora per a començar la reunió, convocada a les 11:00, que republicans del Baix Vinalopó, La Plana, la Safor, la Ribera i l’Alt Palància, començaven a omplir la Biblioteca de la històrica societat coral valenciana.

Els promotors de la convocatòria van elegir com a moderador a César Lledó, l’antic coordinador de la primera CPVR, entre els anys 2005 i 2010, que en la seua primera intervenció va desgranar les resolucions aprovades en la Iª Convenció per la República al País Valencià, en l’any 2007, i que la majoria aclaparant dels presents van considerar totalment vigents en l’actualitat:

  • rebuig a la Constitució del 78 pel principi democràtic que la prefectura de l’Estat s’ha de triar en les urnes.
  • denúncia de la Ruptura Democràtica pendent que implica com a element més visible la corrupció sistèmica del règim;
  • suport a la República que, a més de millorar substancialment les condicions de vida i treball, permeta una major participació política, llibertats plenes i que els pobles puguen decidir sobiranament la seua relació amb l’Estat.

Així mateix, el moderador va anar recordant les funcions bàsiques de la CPVR:

  • coordinar, donar difusió i potenciar les activitats republicanes que realitzen els seus membres;
  • generar mobilitzacions en suport a la República;
  • treballar per a aconseguir acords i consensos entre els seus membres al voltant d’una estratègia, d’un procés constituent, per a aconseguir proclamar la República;
  • situar la República com a element central i prioritari de les forces polítiques que es reclamen republicanes.

Després de les intervencions dels presents es va acordar posar en marxa la CPVR per a dur endavant els objectius polítics expressats, remarcant que, d’acord amb el grau de deteriore del Règim del 78 ―concatenat amb el del 39― , en l’actual etapa no es tracta ni de commemorar la República, ni de reivindicar-la nostàlgicament, del que es tracta, ―la majoria dels presents no van deixar d’afirmar-ho― és d’iniciar un procés polític per a constituir-la.

A continuació s’acordà convocar la primera reunió ―ja oficial― de la CPVR per al dissabte 10 de Febrer a les 11h. en la SC Micalet per tractar i concretar els temes que van sorgir:

  • PER UNA MOBILITZACIÓ DE PAÍS VALENCIÀ REPUBLICANA. S’acorda incloure en l’ordre del dia la convocatòria d’una manifestació PER LA REPÚBLICA, a València, entorn del mes d’Abril pròxim. Es valorà positivament l’oportunitat de fer coincidir la manifestació amb alguna de les convocatòries anuals que en aqueixes dates se celebren i/o proposar als seus organitzadors el lema PER LA REPÚBLICA.
  • Tractar en la primera reunió de la CPVR l’oportunitat d’adherir-se a la consulta monarquia vs república al juny que diverses organitzacions estan promovent.
  • Tenir present el centenari de la Declaració valencianista de 1918, i adaptar-la als temps actuals.
  • Tractar en la primera reunió de la CPVR l’elaboració d’un manifest per la República que puga ser signat per intel·lectuals, activistes socials, polítics, etc.

+INFO:     info@coordinadorarepublicana.org    Tel. 650 537 213

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.