COMUNICAT DE PER UN PROCÉS CONSTITUENT VALENCIÀ

banderesmercatCOMUNICAT de Per un Procés Constituent Valencià
Passat 9 d’Octubre, Diada Nacional dels Valencians, la policia espanyola requisava senyeres de lluita valencianes, les estrelades en roig o en blanc sobre franja blava, amb l’única raó “Que eixes banderes són independentistes”, durant la Processó Cívica, convocada per l’Ajuntament de València.
Passat 9 d’Octubre, Dia Nacional del País Valencià, participants en la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre a la Ciutat de València per la vesprada, resultaven agredits per grups feixistes, en acabar l’acte.
Lluny de ser episodis aïllats i inconnexos, ambdós responen a una sola motivació: la criminalització de l’independentisme i el sobiranisme valencià, tot conculcant la llibertat d’expressió i de manifestació. I tot això durant la Diada Nacional del Poble Valencià, Diada de festa i de reivindicació col·lectiva, en la qual amb aquests fets es pretén instal·lar la por a manifestar i expressar amb llibertat, alegria i rebel·lia la reivindicació patriòtica valenciana, del dret a decidir dels valencians, de la vindicació de la pròpia sobirania dels valencians.
Considerem els fets d’especial gravetat i formant part d’una estratègia d’ocultament dels símbols sobiranistes valencians, de les veus que clamen pel dret a decidir dels valencians, de repressió i criminalització del sobiranisme valencià, davant dels quals restar impassibles no és possible.
Davant dels fets, nosaltres, des de Per un Procés Constituent Valencià, manifestem la nostra solidaritat amb les persones i entitats que han sofert l’actuació repressiva i exigim l’esclariment dels fets i les responsabilitats que corresponguen, així com la pressa de mesures per a què mai més no es tornen a produir fets semblants.
Les senyeres sobiranistes valencianes, la reivindicació de la sobirania valenciana i del dret a decidir, no poden ser objecte de criminalització. Cap demòcrata pot girar l’esquena davant això.
Els valencians i les valencianes conquistarem la nostra pròpia llibertat, recuperarem la nostra sobirania, amb la fermesa i amb l’orgull, amb la determinació i la raó.
Avancem cap a la Sobirania Valenciana!
Per un Procés Constituent Valencià i per la República Valenciana!

adhesiuOK2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.