En un comunicat el BLOC dóna com un “fet natural de concórrer a les eleccions com a Compromís”, però…

En un comunicat el BLOC dóna com un “fet natural de concórrer a les eleccions com a Compromís”, però… proposen que siga convocat el Consell General de Compromís perquè en els propers dies, l’Executiva Nacional “pot elevar una proposta a ratificació”.
El comunicat del BLOC també recorda a tots que: “l’adhesió a Compromís de persones i partits compromet a l’estricte compliment de les normes i bases”

Bloc Nacionalista Valencià
5 h · Editado ·

Davant l’anunciada convocatòria d’eleccions generals, prevista per als pròxims dies, l’Executiva de Compromís es va reunir ahir. Des de l’Executiva del BLOC volem fer les següents manifestacions per tal d’expressar el nostre posicionament i per informació pública.

La primera cosa a manifestar és que la Comissió Executiva de Compromís no ha pres cap acord sobre pactes electorals amb cap força política. Lamentem que durant la vesprada d’ahir, interessadament es difonguera entre els mitjans que hi havia un principi d’acord sense que s’haja respectat el nostre debat intern. Efectivament, durant el curs de la reunió es va presentar una proposta que no va obtenir el suport necessari que dicten les normes i bases de la coalició (norma 19). Cal recordar que l’Executiva de Compromís està formada per 10 membres del BLOC, 5 d’Iniciativa, 2 dels Verds i 2 de Gent de Compromís, així com 1 membre de les joventuts del BLOC i un altre de les joventuts d’Iniciativa; per la qual cosa, hi havia 13 membres de l’Executiva que tenien mandatat segons els seus referèndums que la seua opció era presentar-se com a Compromís a les eleccions generals per 8 que tenien oberta la possibilitat a un pacte bilateral amb Podemos. En aquest sentit, la majoria que es requereix per a aquesta mena d’acords és qualificada de dos terços. També volem expressar que el desig d’aquesta Executiva ha sigut sempre que el referèndum s’haguera fet des d’un bon començament en tot Compromís com a conjunt; aspecte que no va rebre el suport de la resta dels altres dos partits fundadors de Compromís i, per tant, no es va poder realitzar”.

El representants del BLOC, unànimement, varen rebutjar la proposta presentada atenent al manament del referèndum intern celebrat entre la seua militància, conegut d’altra banda des de fa dies. Per tant, ni l’Executiva Nacional del BLOC, ni els seus representants al si de l’Executiva de Compromís ni el Consell Nacional del BLOC poden alterar la voluntat democràticament expressada pel conjunt de la militància. Qualsevol proposta adreçada a buscar acords electorals hauria d’haver observat eixa sensibilitat per haver suscitat que l’Executiva Nacional es plantejarà que es tornara a consultar a la seua militància. Així, la celebració d’un Consell Nacional del BLOC el proper dissabte no pot significar en cap cas la variació de la decisió adoptada per referèndum. Ni està a l’ordre del dia valorar la proposta presentada. És una altra informació interessada per pressionar a l’EN del BLOC que pega en pedra. En qualsevol cas la decisió és responsabilitat de totes les persones que formen Compromís. Exercim la democràcia i així com cada persona tria candidats i candidates, també ha de poder expressar les seues preferències sobre acords electorals.

Arribats ací, el BLOC forma part de coalició Compromís i no és la seua intenció decidir en nom del conjunt de persones que en són membres. Com hem dit, davant d’un debat tan important es va demanar anticipadament un criteri per a l’actuació dels seus representants, que l’han exercit. Però, alhora, hem reiterat la necessitat de prendre la determinació de manera global. Per això, proposem que siga convocat el Consell General de Compromís en ser l’òrgan on per delegació voten els representants de tots els col·lectius locals i comarcals, els càrrecs públics i els representants dels partits associats d’àmbit local, als quals tampoc no podem ni volem segrestar la seua opinió.

En definitiva, l’adhesió a Compromís de persones i partits compromet a l’estricte compliment de les normes i bases que han servit per prendre de manera sistemàtica totes les decisions pel que fa a acords de govern o tria de candidats i candidates o la gestió de les campanyes electorals. I el criteri general, que quede clar, tampoc és consultar o aprovar el fet natural de concórrer a les eleccions com a Compromís. Les bases i normes ja ho donen com un fet cert i indiscutible. Si d’ací a la celebració del Consell General l’Executiva Nacional arriba a un acord, pot elevar una proposta a ratificació com també és possible amb unes altres fórmules alternatives que s’expressen a les citades normes.
subgrupo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.