Compromís rebutja ERPV

Política
Enric Morera i Mònica Oltra, de Compromís.

Enric Morera i Mònica Oltra, de Compromís. // Arxiu

Compromís rebutja Esquerra

Víctor Maceda 27/02/2015
Finalment, cap membre d’Esquerra Republicana del País Valencià no anirà a les llistes de Compromís a les Corts. L’executiva de la coalició va desestimar-ho a la reunió celebrada ahir.

L ‘executiva Compromís va descartar ahir, de manera pràcticament definitiva, la possibilitat que una o dues persones d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) figuren a les llistes de la coalició al terç final de la candidatura a les Corts, sense opcions d’eixida. La negativa a la proposta de la direcció republicana, que buscava rendibilitzar cada vot amb vista als comicis del 24 de maig (el 2011, van obtenir-ne més d’11.000) donarà pas a la presentació d’una llista pròpia, tal com ERPV ve fent des del 2003.

Les converses entre Esquerra i una delegació del Bloc Nacionalista Valencià -encapçalada per la secretària d’Organització, Àgueda Micó- s’han allargat alguns mesos però no han servit de res. L’oposició d’un sector de Compromís -principalment Iniciativa del Poble Valencià, i en especial, el de la presidenciable, Mónica Oltra- ha malbaratat l’entesa, que en canvi sí que ha sigut possible a ciutats com Gandia, Alzira o Algemesí, i encara s’estendrà a algunes més. Després de la reunió d’ahir, l’executiva durà la proposta al pròxim consell general de la coalició, però les possibilitats que prospere són ínfimes, tenint en compte quin és el posicionament de la direcció i la capacitat de vet que tenen les diverses potes que en formen part. Després del resultat d’aquesta reunió, qualsevol possible acord amb ERPV queda ajornat fins un cop passades les eleccions estatals que se celebraran a l’hivern.

La por al discurs de la dreta per la inclusió d’Esquerra i l’efecte electoral que això poguera provocar s’ha imposat a la sintonia cada cop més evident entre aquesta formació i el Bloc, que han normalitzat bastant les seues relacions. L’assumpció dels primers de l'”espai valencià de decisió”, autònom del català, i l’entrada dels segons a l’Aliança Lliure Europea (ALE) amb el permís d’ERC, han permès un acostament de posicions que fa temps semblava utòpic. Amb tot, això no ha estat prou perquè es concretara aquest acord preelectoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.