Bravo per Merkel, que es despenja d’USA per cercar la pau a Europa.

Berlín anuncia una cimera a Minsk dimecres per buscar la pau a Ucraïna. L’aposta diplomàtica sembla imposar-se davant els temors a una intensificació del conflicte entre l’OTAN i Rússia

AGÈNCIES / BERLÍN
 Diumenge, 8 de febrer del 2015 – 14.26 h

El Govern alemany ha anunciat aquest diumenge la celebració d’una cimera a Minsk (Bielorússia) dimecres amb la participació de Rússia, Ucraïna, Alemanya i França per abordar un paquet de mesures que posin fre a la violència a l’est d’Ucraïna. Berlín ha anunciat la reunió després d’una conversa per telèfon entre la cancellera, Angela Merkel, i els presidents de França, François Hollande; Rússia, Vladimir Putin; i Ucraïna, Petró Poroixenko.

L’aposta diplomàtica sembla imposar-se en un conflicte que es veu com una seriosa amenaça per a l’estabilitat a Europa. El 49% dels alemanys temen que la crisi a l’est d’Ucraïna derivi finalment en una guerra entre Rússia i l’OTAN, segons una enquesta realitzada per l’institut demoscòpic Emnid per a l’edició dominical del popular diari ‘Bild’. Un element més a tenir en compte en un conflicte que ja ha costat centenars de víctimes a la zona.

El president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, reunits amb el president rus, Vladímir Putin, al Kremlin, ahir.

AP / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

El president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, reunits amb el president rus, Vladímir Putin, al Kremlin, ahir.

SONDEIG DE ‘BILD’

El sondeig també mostra que la gran majoria dels alemanys (81%) estan en contra de subministrar armament al Govern de Kíev, una mesura que ha rebutjat públicament la cancellera, Angela Merkel, davant el debat obert als EUA i les peticions del president ucraïnès, Petró Poroixenko.

Segons aquest sondeig, els alemanys s’alineen amb l’aposta diplomàtica de Merkel, que es va comprometre amb el president francès, François Hollande, a presentar un nou pla de pau a Poroixenko i al president rus, Vladímir Putin, per intentar frenar els enfrontaments a Ucraïna. Aquesta cimera de dimecres forma part d’aquest pla.

Segons l’enquesta, la majoria dels alemanys (79%) també rebutgen l’objectiu de la seva ministra de Defensa, Ursula von der Leyen, d’impulsar el paper de l’exèrcit germànic en la resolució de conflictes internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.