Merkel defensa el dret de Pegida a manifestar-se contra l’islam

tret de LIBERTAD DIGITAL traduït per ANNA notícies
Merkel defensa el dret de *Pegida a manifestar-se contra l’islam.pegida-190115El moviment anti-islamista alemany ha hagut de suspendre la manifestació que anava a celebrar aquest dilluns per prohibició policial.

LD/ Agències 2015-01-19
El moviment alemany Patriotes Europeus Contra la Islamització d’Occident (Pegida) va reivindicar aquest dilluns els drets de reunió i expressió després de la prohibició de la seua protesta d’aquesta vesprada per una suposada amenaça terrorista concreta. En una roda de premsa a Dresden (aquest) Lutz Bachmann, president de Pegida, i Kathrin Oertel, portaveu del moviment, van explicar les raons per les quals no es va a celebrar la seua habitual concentració dels dilluns en la capital de Sajonia i van apel·lar als drets constitucionals. “No ens anem a deixar furtar el dret de reunió i expressió”, va assegurar Oertel.
La portaveu va argumentar que consideren una “responsabilitat” de l’adreça del moviment ocupar-se de la seguretat dels participants en la manifestació -unes 25.000 persones dilluns passat- i que la policia els havia comunicat els riscos per a la convocatòria d’avui.
Bachmann, per la seua banda, va reiterar els sis punts que va presentar Pegida a manera de propostes la setmana passada, entre els quals destaquen l’enduriment de la política d’immigració, l’obligació d’integrar-se per als estrangers i l’expulsió de “fanàtics religiosos i islamistes”. Així mateix, aquest moviment *anti-islamista advoca també en aquesta declaració de prioritats per cercar un nou enteniment amb Rússia, retornar competències comunitàries als estats nacionals de la UE i reforçar els mitjans humans i materials de les forces de seguretat alemanyes.
La policia de Sajonia va prohibir aquest diumenge totes les manifestacions a cel obert convocades per a aquest dilluns a Dresden, la capital del Land, a causa d’una “amenaça terrorista concreta”. En un comunicat, l’adreça de la Policia de Dresden va explicar que, sobre la base d’informacions rebudes des de les forces de seguretat federals i estatals, hi ha hagut una crida a possibles terroristes perquè es barregen entre els manifestants i atempten contra Bachmann.
Les autoritats connecten aqueixa informació amb un missatge detectat en la xarxa social Twitter que, en àrab, tatxa a Pegida de “enemic de l’Islam”. En aquest sentit, el diari Bild ha informat que divendres passat es va detectar l’ordre d’atemptar contra Bachmann, i de fer-ho durant la manifestació.
Pegida va explicar per la seua banda en la xarxa social Facebook que s’ha vist “forçada” a suspendre l’acte per a evitar “danys col·laterals” als participants en la marxa i després de parlar amb els responsables de les forces de seguretat de la ciutat i de l’estat de *Sajonia. Amb les mateixes paraules a les quals va recórrer la policia, els responsables de *Pegida van subratllar que la “amenaça abstracta” que el Ministeri de l’Interior ha reconegut que pesa sobre Alemanya s’ha convertit en una “amenaça de mort concreta” contra un dels seus líders.
Pegida va reconèixer que el fet que el *yihadismo siga capaç d’impedir l’exercici d’un dret constitucional suposa un “greu dany” per a la llibertat d’expressió, però va recalcar que ha optat per donar prioritat a la seguretat. Davant la cancel·lació, va demanar “a tots els europeus que estan en favor de la llibertat d’expressió i contra els fanatismes religiosos” que col·loquen en les seues finestres una bandera nacional i una vela.
A més de la marxa de Pegida, a Dresden s’esperava per a aquest dilluns una *contramanifestación de grups antifeixistes, mentre que en altres ciutats del país estan programades concentracions contra “el racisme i la xenofòbia”.

Merkel defensa el dret de manifestació

Per la seua banda, la canceller alemanya, Angela Merkel, va defensar avui el dret al fet que els alemanys puguen exercir lliurement el seu dret de manifestació, independentment de les seues idees, després d’aquesta prohibició.
En la roda de premsa que va seguir a la seua trobada a Berlín amb el president de Ghana, John Mahama, la cap del Govern alemany va destacar que la llibertat de manifestació és una “dret fonamental” que no pot qüestionar-se. “Independentment que el contingut m’agrade, tinc tot l’interès com a canceller en què es puga exercir en tota Alemanya el dret de manifestació”, va assegurar.
La canceller va oferir a més l’ajuda del Govern federal a les autoritats de Dresden (est d’Alemanya) per a garantir els drets fonamentals. No obstant açò, va aclarir, les autoritats locals i de l’estat federat de *Sajonia encara no han requerit l’ajuda de Berlín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.