L’alcalde de Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, musulmà nascut al Marroc, els diu als extremistes: “Si no t’agrada la llibertat, fes la maleta i vés-te’n”,

DECLARACIONS A LA TELEVISIÓ

“Si no t’agrada la llibertat, fes la maleta i vés-te’n”, els diu l’alcalde de Rotterdam als extremistes. Ahmed Aboutaleb, musulmà nascut al Marroc, carrega contra els immigrants que no s’integren

roterdam

EL PERIÓDICO / BARCELONA / Dimarts, 13 de gener del 2015

Ahmed Aboutaleb, l’holandès d’origen marroquí que des del 2009 és alcalde de Rotterdam, s’ha mostrat contundent en una entrevista a la televisió on se li preguntava pel radicalisme islàmic arran dels atemptats de París. L’alcalde, de confessió musulmana, ha sentenciat que aquells musulmans que viuen a Europa però que rebutgin les seves llibertats “el que han de fer és la maleta i marxar”.

Al programa Nieuwsuur, on se’l va entrevistar en directe, Aboutaleb va dir: “És incomprensible que et giris contra la llibertat. Però si malgrat tot no t’agrada la llibertat, llavors, en el nom del cel, fes la maleta i vés-te’n”. “Segur que hi ha un lloc al món on pots ser tu mateix. Sigues honest amb tu i no et posis a matar periodistes innocents”, va afegir l’alcalde, conegut per la seva ferma defensa dels valors de les democràcies occidentals.

‘ET FOTS’

I no es va quedar aquí. “Si això no t’agrada perquè uns humoristes que no t’agraden tenen un diari, llavors he de dir-te: ‘Et fots’ Marxa d’Holanda si no pots trobar el teu lloc aquí”.

Aquest antic periodista de 52 anys, que va arribar a Holanda procedent del Marroc quan tenia 15 anys, ha estat descrit per l’alcalde de Londres, Boris Johnson, com “la veu de la il·luminació, de Voltaire.” “És el meu ídol”, va afegir l’alcalde londinenc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.