El Govern català treu a concurs el sistema informàtic de la futura Hisenda catalana

El Govern català treu a concurs el sistema informàtic de la futura Hisenda catalana. Preveu un escenari de “gestió completa que inclogui la recaptació executiva i la inspecció” de tots els tributs catalans. La nova eina conviurà durant un temps amb la de l’Agència Tributària Catalana, segons consta al plec de condicions

 EL PERIÓDICO / BARCELONA / Dimecres, 10/12/2014

El Govern ha començat els tràmits administratius per dotar Catalunya d’una Hisenda pròpia al treure a concurs públic el sistema informàtic d’aquest instrument. L’Agència Tributària de Catalunya disposa actualment d’un sistema d’informació, denominat G@UDI, amb el qual la Generalitat preveu que convisqui el nou durant un període llarg de temps, segons consta al plec de condicions per a la seva implantació.

L’objectiu de la iniciativa és, segons apunta el document, “disposar dels serveis necessaris” per portar a terme el projecte d’implantació d'”una primera fase d’un sistema de gestió tributària basat en una solució de mercat, així com de les eines necessàries per al seu desplegament”. El sistema desembocaria, assenyala el plec de condicions, en “un escenari de gestió completa que inclogui la recaptació executiva i la inspecció” de tots els tributs catalans.

La Hisenda pròpia catalana, en què el retard en els passos per a la seva materialització ha estat objecte de crítiques per part d’ERC, ha de permetre, segons la Generalitat, a més de gestionar els tributs, reduir el frau. L’Agència Tributària de Catalunya, embrió de la nova eina clau en una hipotètica Catalunya independent, gestiona ara els tributs propis i els cedits per l’Estat.

L’Agència Tributària de Catalunya va firmar al setembre un conveni de col·laboració amb les quatre diputacions provincials per establir les bases de la Hisenda pròpia. El president Artur Mas va assegurar aquell dia que aquesta es constituirà encara que no tingui el vistiplau del Govern central.

Aquest pas s’emmarca en el ‘Programa per a l’aplicació i desenvolupament dels tributs de Catalunya’ que porta a terme la secretaria d’Hisenda del departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.