ACNV informa de valencians premiats a Boston

Alumnes de la UPV premiats en el MIT de Boston

Un equip de 6 estudiants de la Politecnica logren consquistar un premi especial del major concurs mundial de biologia sintetica. La planta “sexy” valenciana excita al MIT de Boston.
Sis alumnes de la Politecnica triumfen en el concurs mundial de biologia sintetica del MIT de Boston en una planta modificada geneticament per a emetre feromones sexuals baix encomanda en la fi de controlar plagues.

La “sexy Plant”, una planta modificada geneticament per sis alumnes de l’Universitat Politecnica de Valencia (UPV), ha triunfat en el iGEM, el concurs de biologia sintetica organisat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) Boston.
Els estudiants de la Politecnica no a soles han lograt una de les medalles d’or del certamen sino que tambe han obtes el premi especial “Best Part Collection”. Est ultim guardo reconeix la millor combinacio d’elements genetics funcionals, “promotors, activadors, repressors, seqüencies codificants, acabadors, senyals de localisacio celular…”, dins d’un proyecte.
La competicio tingue lloc en Boston (EEUU) i congregà a 247 equips de tot lo mon, la major participacio en els seus 10 anys d’historia. La presencia espanyola fon integrament valenciana, donat que ademes del grup de la Politecnica l’atre grup espanyol que concursava ho integraven 9 estudiants de l’Universitat de Valencia (UV), el proyecte dels quals demostrà que els principis fonamentals de la biologia sintetica no sempre es complixen en organismes vius.
Ex aequa en l’Imperial College
Dels equips valencians, unicament el de la UPV resultà premiat. Ademes d’una de les medalles d’or del concurs, “que reconeixen el treball dels equips que superen totes les proves i arriben a la final”, rebe un dels premis especials iGEM, ex aequo en l’Imperial College de Londres.
La planta “sexy” de l’equip de la Politecnica propon una estrategia novedosa i alternativa als pesticides en el control de plagues. Per ad aço, els alumnes crearen una planta sintetica capaç de produir i lliurar feromones sexuals d’insectes, i equipada en un interruptor genetic que activa les senyals quimiques per a generar confusio sexual quan l’agricultor aixina ho decidix.
En el proyecte han participat quatre estudiants de Biotecnologia de la UPV “José Gavaldá, Lucía T. Estellés, Alba Rubert i Alfredo Quijano”, i dos d’Ingenieria de Tecnologies Industrials: Iván Llopis i Alejandra González. Els alumnes han contat en l’ajuda de 8 assessors,investigadors postdoctorals de la Politecnica: Yadira Boada, Alejandro Vignoni, Gabriel Bosque, Maria Siurana, Marta Vázquez, Estefania Huet, Victor M. Nina i David Fuente. Com a instructors han intervingut quatre investigadors de la UPV: Jesus Picó, Diego Orzáez, Javier Urchueguía i J. Alberto Conejero.
El iGEM, que arrancà com un concurs d’estiu per a alumnes lluents, es hui una cita mundial per als experts en biologia sintetica i una incubadora de talents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.