Intervenció del representant de RV/PVE, a l’acte de la CPVR d’Alcoià-Comtat

Intervenció de Víctor Baeta a l’acte de la CPVR d’Alcoià-Comtat
En primer lloc vaig a llegir un comunicat de l’Executiva de RV/PVE en solidaritat amb els republicans catalans represaliats…

I ara la meua intervenció…
República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu, és membre de la CPVR i forma part del moviment sobiranista valencià republicà. El senyal, la bandera que oneja aquest moviment és aquesta… la històrica bandera d’Esquerra Valenciana que el cartellista Lluís Dubón va fer famosa pel seu cartell ‘Germans al front’.

Aquesta bandera és una bandera de combat i reivindicativa.

No pretén ser la bandera d’un País.

Este senyal, aquesta bandera de combat, reivindica el País Valencià lliure i sobirà, reivindica l’Estat valencià lliure i sobirà, reivindica la República Valenciana lliure i sobirana. Reivindica la sobirania política dels valencians, d’Oriola a Vinaròs,  per a poder, sempre, fer o desfer, per a poder, sempre, acceptar o rebutjar, per a poder anar allà on ens convinga però, també, per a poder tornar d’allà on no ens convinga estar. És a dir per a ser els valencians, sempre, lliures i sobirans, per a poder tenir, sempre, els valencians les claus de la caixa; per a poder tindre sempre, els valencians, les claus de la nostra casa.

Tot això reivindica aquesta bandera de combat.

I ara ens anem a dirigir als companys de la Coordinadora.

La Coordinadora és un lloc d’encontre de republicans valencians amb distintes sensibilitats, com el faldó que presideix aquesta acte ens demostra. Els hi ha republicans de nació espanyola que ens proposen una República Federal o Confederal espanyola. Els hi ha de nació catalana que ens proposen una República Federal o Confederal catalana o de Països Catalans. Ens dirigim fraternalment a estos valencians alhora i els diem. Per a fer possible una Federació o Confederació, cal prèviament un PACTE FEDERAL i este, si vol ser creïble i no ser una empassada atorgada des de les metròpolis, ha de comptar amb dos requisits.

El primer. L’existència prèvia de les PARTS, lliures i sobiranes.
El segon. Que el pacte entre les parts siga entre IGUALS.

Llavors, companys Federals o Confederals, espanyols o catalans, perquè vostra proposta Federal o Confederal, siga creïble no es suficient que ens reconegau als valencians el dret d’autodeterminació, el dret a decidir, el que reconegau al País Valencià com un subjecte de sobirania, això està bé, pot ser democràtic, però és insuficient si voleu ser Federals o Confederals. Si veritablement sou Federals o Confederals i no simplement unitaristes, demòcrates però unitaristes, de la Nació espanyola o de la Nació catalana, haureu de tenir en compte les dos condicions necessàries per el Pacte Federal: l’existència de les parts sobiranes i la igualtat entre elles per a poder pactar.

En conseqüència, sense demanar-vos que renuncieu al vostre ideari nacional, espanyol o català, os emplacem a que reivindiqueu i lluiteu amb nosaltres per a fer possible el País Valencià, lliure i sobirà, l’Estat valencià lliure i sobirà, la República Valenciana, lliure i sobirana, com un fi en si mateix que a tots ens ha d’unir; és a dir per a fer realitat l’existència de la ‘part’ perfectament estructurada i amb poder polític, sempre lliure i sobirana, condició necessària per a fer possible, si el poble valencià així ho vol, un Pacte Federal amb la  respectiva proposta Federal o Confederal que plantegeu democràticament .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.