Catalá i Castellano marquen el discurs valencianista

Castellano i Castelà

Font: VLCNEWS

Les cartes cap amunt. Ja està clar quin serà el sant i senya del discurs electoral dels populars valencians de cara a les dues cites electorals successives en 2014 i 2015 , europees i valencianes. I no per previsible hem de menysprear la seva posada de llarg. I aquest ha estat , ni més ni menys, el conclave produït aquesta setmana a la seu del PPCV d’acord amb la presentació de la nova assignatura “Cultura del Poble Valencià” davant els pretorians de la Comissió de Senyals d’identitat del Partit Popular.

Convocada pel secretari general dels populars i veritable capdavanter del múscul valencianista del partit Serafín Castellano, i patrocinada per Mariàngels Ramon-Llin com a responsable d’aquesta comissió vetlladora de les essències pàtries, la gran protagonista va ser la consellera d’ Educació i Cultura M ª José Catalá presentant l’assignatura cultural valenciana per al pròxim curs, primera proa de l’enfortiment del discurs valencianista posat en marxa pel Consell de Fabra.

Mª José Catalá i Serafín Castellano modular el discurs marcadament valencianista que la Generalitat va prioritzar en aquesta segona part de la legislatura. Els dos dirigents van coincidir que havia arribat el moment de fer política en majúscules, anunciant que tot el govern , amb el president Fabra al capdavant, estan per la tasca a l’uníson de promoure i impulsar el missatge de la defensa de la identitat valenciana . Sent aquesta nova assignatura de primària el primer pas.

Castellano ha asseverat que “el valencianisme forma part de l’ADN del PPCV, i tot el que sigui potenciar la cultura, la història, el patrimoni i els senyals d’identitat dels valencians és una qüestió fonamental” . “Creiem en l’autoestima de ser i sentir-nos valencians”, ha afirmat el també conseller de Governació, el qual va afegir que “l’únic partit que defensa els interessos de la Comunitat i el valencianisme és el PPCV, mentre altres partits es dediquen a menysprear els nostres símbols i les nostres senyes d’identitat”.

La consellera Català va assegurar en la reunió que és “desconcertant” que “el PSPV s’oposi a una assignatura que al seu dia, amb una configuració legislativa educativa diferent, ells mateixos van proposar, ia més també és desconcertant que no coneguin la realitat legislativa actual, que ens porta a fer canvis en l’arquitectura del sistema educatiu, i aquest tipus d’iniciatives són normals”.

També va ressaltar que, “en general, la comunitat educativa ha rebut molt bé aquesta iniciativa” i ha recordat que des del partit sempre han dit que l’anaven a treballar” des del consens, des de la tranquil·litat, intentant enriquir tots aquells aspectes que actualment a el currículum dels alumnes no existia o no tractava amb la suficient profunditat”.

Aquesta iniciativa tracta de “enriquir el contingut que ja té propi de la Comunitat Valenciana” amb un “patrimoni material i immaterial, cultural ,ecològic ,de moltíssim valor, grans artistes valencians, contemporanis , museus i institucions d’alt valor”.

Va rematar Serafín Castellano afegint que “seguirem fent un valencianisme útil, és a dir, seguirem defensant a ultrança les nostres senyes d’identitat i els nostres símbols, però també continuarem defensant altres qüestions com són les inversions, les infraestructures o el finançament que la Comunitat Valenciana necessita, perquè aquest és el veritable valencianisme”, ha destacat.

“Seguirem en aquesta línia, un valencianisme intel·ligent, modern, que és defensar a ultrança la nostra senyes d’ identitat i els nostres símbols, però també que comencin les obres del Corredor Mediterrani per a l’any 2014, que tinguem un millor finançament per a tots els valencians o que arribi l’AVE a Castelló”. La ruta valencianista queda ja marcada, clara i diàfana. La gran basa electoral dels populars de la nostra terra.

Un pensament a “Catalá i Castellano marquen el discurs valencianista”

  1. L’ ADN potser que siga valencià però les obres son totes espanyolistes i per tant antivalencianistes. Començant pel seu president que no en solta ni una en valencià i acabant amb el tancament de la tv valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.