2 pensaments a “RV/PVE es solidaritza amb el presoner polític, el català Jordi Sànchez, però dóna l’opinió sobre la salutació que fa en la Nit de Sant Joan”

  1. Amics de República valenciana i companys de viatge cap el benestar del poble i instaurar la justícia i democràcia. Vull tanmateix recordar-vos que la Corona d’Aragó, la confederació volguda, El Regne de València era una nació esplèndida, vigorosa. El terme Països Catalans, va crear-lo el notari de Catarroja València, per retornar la unitat destruïda pels Decretos de Nueva Planta, sense oblida la guerra del vàndal Borbó., en tots els aspectes, la història l’estructura política democràtica,, cultura, llengua etc. no és un invent del nord, En Víctor Baeta, l’amic, ha de saber-ho i tothom, per evitar mal entesos, que afavoreixen a l’estat depredador. Malgrat vull, recordar-vos, la imposició dels balveros, creats amb fons de rèptils, del blau a la bandera, Crec que us és un fre, més que un camí encertat cap a un futur d’unitat veritable entre nacions.

    1. Amic Pineda…
      Sabem perfectament que el terme PPCC és més un ‘invent’ del sud (Benvingut Oliver, al 1876 i reforçat per Joan Fuster al 1960) i no pas del nord.
      Dius que:
      “El Regne de València era una nació esplèndida, vigorosa”
      Llavors aquesta afirmació entra en contradicció amb allò de la ‘Nació sencera’ que afirma Jordi Sànchez i que els sobiranistes valencians republicans hem volgut deixar pales.
      Respecte al blau… deixeu que els valencians decidim allò que volem…
      La bandera que utilitzem és la històrica d’Esquerra Valenciana adscrita al Front Popular.
      https://www.flickr.com/photos/antoniomarinsegovia/19943092124
      (…)
      El fet que els ‘fusterians’ pensen que els valencians formem part de la ‘Nació catalana’, és una qüestió legítima però que no compartim, de la mateixa manera que tampoc compartim que els nacionalistes espanyols pensen que Catalunya i el País Valencià formen part de la ‘Nació espanyola’. Per a nosaltres sobiranistes valencians republicans aspirem a que els valencians siguen lliures i sobirans i que formen un Estat valencià / República Valenciana. No ens agrada parlar de ‘Nacions’ però si ens obligueu a definir-nos vos direm que la nostra Nació és la valenciana.
      Una llengua, una nació, un Estat… a vegades pot ser possible però a vegades no. Si es reivindica la República Catalana i al mateix temps es diu que els valencians formen part de la Nació que correspon a eixa República llavors el que s’està plantejant és que els valencians, en un moment puntual, mitjançant un referèndum s’incorporen a l’Estat català. Plantejament legítim però que no compartim perquè els sobiranistes valencians republicans reivindiquem un Estat valencià, una República Valenciana, lliure i sobirana, per a poder -SEMPRE- fer i desfer, acceptar o rebutjar, per a poder decidir ‘anar’ on ens interesse o per a poder decidir ‘tornar’ d’on no ens convinga estar. Per a poder els valencians tindre SEMPRE la paella pel mànec i les claus de la nostra casa i de la nostra caixa.
      És a dir el mateix que voleu els sobiranistes catalans republicans.
      Allò que voleu els catalans per a vosaltres, també ho volem el valencians per a nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.