Nota de premsa de la CPVR sobre l’acte a Sagunt

Nota de Premsa – Coordinadora del País Valencià perla Repúblca

AMB LA DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT
LA REPÚBLICA ENTRA A L’AGENDA POLÍTICA VALENCIANA

• Un centenar de càrrecs públics de tot el País Valencià s’ha adherit ja a la Declaració. Entre ells regidors, alcaldes, senadors, diputats a Corts Valencianes i al Congrés dels Diputats.

• Entre els càrrecs institucionals signants de la Declaració figuren la senadora Pilar Lima (Podem), les congressistes Rosana Pastor i l’alacantina Rita Bosaho (Podem), la diputada provincial i Coordinadora General d’EUPV Rosa Pérez, l’alcalde de Sagunt Quico Fernández (Compromís ) i el de Vinaròs Enric Plà (Podem). El grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes i la nova executiva d’Esquerra Unida també han transmès el seu suport.

• En la Trobada hi han intervingut reconeguts representants republicans de tot l’Estat: Pedro García Bilbao (Madrid), Jaume Renyé (Junts per Catalunya), Carlos Martínez (consell científic ATTAC Andalusia).

• La Coordinadora del País Valencià per la República, organitzadora i impulsora de la Trobada de càrrecs públics per la República i de la Declaració, treballarà fins aconseguir que la majoria de representants elegits per la ciutadania s’adhereixi a la proposta republicana.

Organitzada per Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) s’ha celebrat una Trobada de càrrecs públics per la República com a model d’Estat que superi el Règim del 78 i la monarquia. La Trobada ha fet pública la DECLARACIÓ REPUBLICANA DE SAGUNT, document que començarà a ser presentat a partir del dilluns 14 de maig a les institucions per sumar adhesions amb la intenció de ser majoritari en aquestes.

La jornada va començar amb una concentració a les 11:00 a l’estació de trens de Sagunt, des d’on va partir una marxa fins a Les Alquerietes, emplaçament on en 1873 i mitjançant un pronunciament militar es va restaurar la monarquia borbònica. Allí es va fer pública la DECLARACIÓ republicana i es van succeir diverses intervencions polítiques (ESCALETA ADJUNTA).

En el lloc de la Trobada es va escenificar l’ “enderroc” de la monarquia en un dòmino gegant en què les fitxes de la República empenyien les fitxes de la monarquia representades pels últims reis cap avall. Tot l’esdeveniment va estar recollit per diferents càmeres i un dron de l’organització.

La senadora Pilar Lima ha destacat en la seua intervenció que “El régimen del 78 ha demostrado que no es capaz y no está a la altura de la sociedad que pretende representar. El pueblo nos está dando lecciones constantes de dignidad día a día. Por lo tanto, es nuestra obligación trabajar por un proceso constituyente cuya base sea esa: la dignidad de todo ser humano, un estado social totalmente equitativo que ponga a las personas en el centro de todo.”

Per altra part, Jaume Renyé ha manifestat que “Junts per la República s’ha volgut adherir a aquest acte d’afirmació republicana perquè al nostre entendre la solució del conflicte entre Catalunya i Espanya també passa per propiciar un canvi general que acabi amb la Monarquia espanyola. La República és l’única alternativa democràtica de veritat  a Espanya. Les altres opcions ja s’ha vist que no porten enlloc”.

Sobre la Coordinadora: Integra a una treintena de organizaciones políticas, sindicales y sociales. Anteriormente convocó diversas movilizaciones –manifestaciones y trenes republicanos- y la I Convenció per la República. El Encuentro de cargos públicos por la República se enmarca en la respuesta a la situación de emergencia social dada por la precarización de las condiciones de vida y trabajo y por la ola de represión política emprendida por el Estado y la Monarquía.

Más información: Víctor Baeta 650 537 213 // César Lledó 620 22 87 83

www.coordinadorarepublicana.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.