Contra les manipulacions i provocacions de l'alcalde d’Algemesí. Iniciativa Animalista

logo iniciativa animalistaDes de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, rebutgem i condemnem el nou espectacle de manipulació que muntà l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón Garcia Mont, front a la concentració antitaurina del dijous 27 de setembre, mentre a la plaça es torturaven els vedells víctimes de la segona becerrada cadafalera del 2013.

En primer lloc, volem informar que la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí no té cap implicació en l’organització d’aquesta acció. Les dues concentracions celebrades cada dia de becerrades han estat convocades des de les xarxes socials i s’han nodrit de persones animalistes vingudes de tots els racons de l’estat espanyol.

La responsabilitat s’ha de buscar en la Comissió Taurina i l’Ajuntament, que s’encaboten en malmetre la imatge d’Algemesí amb aquest terrible espectacle, amb víctimes que només són cries de bou que, com estableixen clarament els diccionaris i reglaments taurins, no suposen cap amenaça amb les seues defenses i que, per tant, no tenen cap oportunitat de defensar-se de la tortura que pateixen.
La responsabilitat s’ha de buscar, especialment, en el propi alcalde, obsessionat en aparèixer als mitjans de comunicació com un cacic que castiga els mitjans que no li agraden, que els declara “non grats” i que els envia fora del “seu ajuntament” amb expressions com la ja famosa media vuelta y carretera. Amb tota seguretat, el lamentable espectacle que Garcia Mont oferí el dilluns 23 esperonà molta gent a vindre a Algemesí el dijous 27.

La Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí organitzà la manifestació del 14 de setembre, amb la que s’arribava a la huitena edició malgrat l’Ajuntament d’Algemesí, que sempre ha fet tot el que ha estat en la seua ma per a intentar prohibir-la. Sense embuts. Amb l’arribada de Garcia Mont a l’alcaldia el joc brut s’intensificà i s’arribà a la trista imatge del carrer Muntanya ocupat per tanques i varies fileres de policia.

Aquest esforç per silenciar les veus antitaurines d’Algemesí tingué la seua expressió més esperpèntica l’any passat. L’Ajuntament intentà evitar a tota costa que la manifestació poguera recórrer el centre del poble, arribant a al·legar que el mercat era perillós perquè “encara no s’havia certificat el final d’obra” del ruïnós aparcament, i que no es podia passar pel cantó del carrer Muntanya amb el carrer València perquè estaven muntant la plaça de bous. En eixe moment, la plaça del mercat ja estava permanentment ocupada per persones que passejaven tranquil·lament, i la gent sempre ha passat pel carrer Muntanya i per la mateixa plaça Major mentre es fan aquests treballs.

Durant molts anys, la manifestació patí una concentració taurina als Quatre Cantons, on les agressions i insults a la gent defensora dels animals eren permanents i contaven amb total permissivitat, fins i tot amb algunes persones agents de la policia local parlant amigablement amb els agressors mentre llançaven ous, ampolles i tota classe d’objectes. La imatge d’Algemesí quedà lligada a aquestes persones, que eixiren per totes les televisions donant els seus “arguments”.

Pel que sembla, l’alcalde i el seu entorn decidiren recuperar aquest costum per a muntar el numeret amb el que el bocamoll del dilluns es poguera convertir en víctima. Les imatges que circulen per les xarxes, empitjorant la nefasta imatge d’Algemesí, parlen per elles mateixes. En elles es veu l’alcalde a la concentració taurina, com un més, i que s’apropa en diverses ocasions a la gent antitaurina, a qui es dirigeix amb to desafiant i permanentment protegit per diversos policies. La versió de l’agressió és, senzillament, inversemblant.

Denunciem, per tant, que aquesta maniobra respon a dos objectius: amagar eixe media vuelta y carretera de l’alcalde, trist protagonista de amb la seua lamentable actitud, i generar suposats pretextos per a tornar a la càrrega amb les prohibicions.
La Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí no admetrà que es vulneren els drets de la ciutadania a la llibertat d’opinió i de manifestació, i denunciarem qualsevol maniobra que es puga produir en contra. Hem de recordar que vivim a un país on el Tribunal Superior de Justícia ha hagut d’intervindre d’urgència, recentment, per a evitar aquest tipus de maniobres, i Algemesí no pot afegir aquest despropòsit al que representen les pròpies becerrades cadafaleres.

Per suposat, des de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí continuarem treballant perquè es convoque una consulta ciutadana per a que el poble puga dir si vol que aquesta barbàrie, patrimoni de la inhumanitat, siga la que porte “visitants” de tot arreu. Malgrat el que puguen dir els representants de la Comissió Taurina, el poble té dret a dir alt i clar que no vol les becerrades cadafaleres, que vol que Algemesí siga conegut com el que és, la terra de la Muixeranga, de les festes de la Mare de Déu de la Salut, patrimoni cultural de la Humanitat.

Un pensament a “Contra les manipulacions i provocacions de l'alcalde d’Algemesí. Iniciativa Animalista”

  1. Comentari de la redacció. Procureu ficar l’imatge inclosa en el text. Per fer-ho només teniu que picar damunt l’imatge i fer click (en visual) a allinear cap a la esquerra (o dreta). Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.