MANIFEST DE FICCIÓ EN VALENCIÀ PER LA POLÈMICA SOBRE EL VÍDEO “ORGULL DE SER VALENCIANS”

Manifest de Ficció en Valencià per la polèmica sobre el vídeo “Orgull de ser valencians”

Diuen que la història és cíclica. També ho pareix en el cas de l’audiovisual valencià. Parlem del vídeo Orgull de ser valencians (que podeu vore ací).

Com explicàvem fa temps, Televisió Valenciana va doblar Casablanca al valencià en 1989 en un estudi de Barcelona (Sonoblok) i usant actors catalans que havien de fingir un accent valencià. Curiosament, ací ja teníem l’estudi Tabalet (Alboraia), que estava doblant films al valencià amb actors de la terra des de, com a mínim, 1985. Aleshores, ¿per què?
Ara, en la proposició de llei de la nova RTVV, algú s’ompli la boca parlant de reviscolar la indústria audiovisual valenciana; però, quan mirem els fets, ens trobem que la Generalitat encarrega el dit vídeo Orgull de ser valencians a empreses de MadridBarcelona Berlín. Una altra oportunitat perduda de potenciar eixe reviscolament i uns altres 34.000 euros que se’n van fora. De nou, ¿per què?
Actuant d’eixa manera, més que orgull, demostrem tindre poca confiança en nosaltres mateixos. I, per eixe camí, no podrem arribar massa lluny; tampoc esta volta. Per això, demanem que els nostres governants recapaciten i modifiquen el rumb, complint la promesa electoral de reobrir RTVV amb rapidesa i potenciar (amb fets) el sector audiovisual valencià.
 
Equip de Ficció en Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.