Víctor Baeta reflexiona al voltant de l’escrit ‘Per un procés constituent valencià’ publicat per ANNA Notícies

vicsorgis
D’esquerra a dreta, Víctor Baeta (Barcelona, 1946), Joan S. Sorribes (València, 1961) i Vicent Gisbert (Alcoi 1940 – Benidorm 2008) . El primer i el darrer, fundadors de República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu

Intent de reflexió al voltant de l’escrit ‘Per un Procés Constituent Valencià’publicat per ANNA notícies
1. Entenc que aquest escrit publicat per ANNA notícies, va dirigit a un sector del sobiranisme valencià.
2. En les darreres eleccions autonòmiques, d’un cens de 3,5 milions de valencians van votar 2,5 milions i d’estos 2,2 milions, el 91%, estan representats en les Corts valencianes: el 27%, valencians pel PPCV; el 21%, valencians pel PSPV; el 19%, valencians per la coalició Compromís; el 13%, valencians per Ciudadanos i l’11%, valencians per Podemos. Cap d’estes formacions és sobiranista i totes confien en que un finançament just i el foment d’inversions en infraestructures, per assolir el benestar dels valencians, és possible aconseguir-los dins de l’Estat espanyol. Del 9% de valencians que es va quedar sense representació, sols el 0,06% va votar una opció que desconfia programàticament de l’Estat espanyol i planteja la sobirania política i econòmica valenciana.
3. Davant aquesta realitat, pense que allò primer que hem de fer els que reivindiquem la República Valenciana com un fi en si mateix és coordinar-nos. El nostre primer objectiu hauria de ser portar sobiranistes, que així ho expliciten en el seu programa electoral, a les institucions.
4. Pense que molts sobiranistes valencians estan enlluernats i influenciats per allò que està succeint a Catalunya i pels termes que utilitzen els catalans, com són ‘pel dret a decidir’ o ‘procés constituent’ que allà tenen tot el sentit , però que ací, és la meua humil opinió, estan fora de lloc quan no tenim a cap diputat representant a un partit o coalició sobiranista al Parlament valencià.
5. El moviment sobiranista valencià, malgrat els atacs o provocacions o silencis dels seus enemics, ha d’intentar aparèixer com a no conflictiu. Buscar el suport davant la repressió i publicitar en excés aquesta repressió, pot portar a l’efecte contrari, el buscat pels enemics del sobiranisme valencià, que no és un altre que transmetre a les famílies valencianes: iaios, pares, fills… la por per agafar i flamejar senyals percebudes com a conflictives o la por per acudir a actes sobiranistes.
6. Som uns quants també els que pensem que la reivindicació de la República Valenciana ha d’anar unida a la qüestió econòmica i contra l’espoli, a la d’assolir-la per tindre una república del benestar, perquè amb ella els valencians viurem millor.
7. També i en aquest sentit, cal que quan reivindiquem la República Valenciana, hem de pensar en dirigir-nos a qualsevol resident de l’actual Comunitat Valenciana, d’Oriola a Vinaròs, al marge de la seua ideologia, siga votant del PPCV o de Podemos.
Són les meues opinions.
Víctor Baeta i Subias de RV/ Partit Valencianiste Europeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.