Compromís… compte!!! Podemos obri la porta a recolzar a Rajoy si suspenguera l’autonomia de Catalunya

Podemos  no va descartar aquest dimarts donar el seu suport a l’Executiu si després de les eleccions d’aquest diumenge, davant l’hipotètic triomf de Junts pel Sí, decidira aplicar la Constitució i suspendre l’autonomia de Catalunya si els independentistes inicien la ruta separatista que hauria dissenyat Artur Mas.

En roda de premsa a Madrid, el secretari d’Organització de Podemos, Sergio Pascual, va dir que no van a recolzar el full de ruta de Mas perquè “no hi ha full de ruta que valga d’ací a les eleccions generals”. “Tot el que es produïsca en aquest plànol electorero, que ja no electoral, són focs d’artifici”, va afirmar.
No obstant açò, Pascual no va dir obertament que recolzaria una suspensió de les funcions de Catalunya, encara que va assegurar que Podemos respecta la llei i no advoca per canviar-la “en l’últim moment”, com al seu judici ha fet el PP amb la reforma del Tribunal Constitucional.
“El nostre compromís és respecte absolut” a la llei, davant el “intent fal·laç d’alguns partits de desviar el debat del que realment interessa, que és el 3% i com es paguen les seus del PP”, va agregar en referir-se als suposats casos de corrupció que esguiten a partits com a CDC i PP
Per la seua banda, el portaveu del Grup Socialista en el Congrés, Antonio Hernando, ha recordat aquest dimarts al president del Govern, Mariano Rajoy, que complir la llei no és prou per a resoldre el problema català, si bé ha assegurat que el PSOE recolzarà a l’Executiu per a garantir la legalitat si s’inicia un procés d’independència després de les eleccions del pròxim diumenge.

4 pensaments a “Compromís… compte!!! Podemos obri la porta a recolzar a Rajoy si suspenguera l’autonomia de Catalunya”

  1. Això és una manipulació. El representant de Podemos ni ha dit ni ha donat a entendre que recolzaria una suspensió de l’autonomia. Pablo Iglesias sí ha dit que recolza el dret a decidir, com també ho ha dit IU, i aquesta és la posició de la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot.

  2. Izquierda Unida es más Podemita que Podemos… madre mía, estos chicos de Alberto Garzón son capaces de votar a Mariano Rajoy con tal de conservar alguna poltrona y seguir en el circo neofranquista!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.