El Consell Polític Nacional d’EUPV aprova recolzar tots els processos d’Unitat Popular al País Valencià per a les Eleccions Generals

Des d’Esquerra Unida, ens adreçarem a Compromís, Podemos, ERPV, Els Verds, per intentar construir un programa i unes candidatures que, vinculades al protagonisme ciutadà i a la mobilització social, ens permeten defensar els interessos dels valencians i valencianes, des d’un grup propi en les Corts Generals.

El CPN d’EUPV considera que és el moment d’acumular forces cap a un procés constituent i de canvi real  mitjançant un gran acord d’unitat, d’ampla confluència política i social. En aquest sentit, el Consell ha valorat la importància de provocar un canvi polític al govern central, prolongant l’impuls de canvi que s’inicià a les darreres eleccions autonòmiques i municipals.

EUPV ha decidit, per majoria al seu Consell Nacional,  centrar tots els seus esforços en possibilitar candidatures d’ampla participació ciutadana, a la vegada que impulsar una ampla mobilització social que permeta tancar el cicle del PP i les seues polítiques de retalls de drets i democràcia, avui hegemòniques a la UE, que venen empobrint a la majoria social treballadora i als nostres pobles, i que condicionen les possibilitats transformadores i de canvi real al País Valencià.

El màxim òrgan d’Esquerra Unida saluda la conformació de plataformes unitàries d’Ara en Comú i aposta per articular la més ampla participació ciutadana des de la base, per conformar candidatures d’ampla confluència política i social per a les eleccions generals. Esquerra Unida entén que l’alternativa de progrés, d’esquerra i transformadora del País Valencià ha d’estar representada en el Congrés amb el compromís d’un programa de continguts específics valencians amb els eixos necessaris per desenvolupar l’autogovern i fer possible una política econòmica i social valenciana sobirana, real i transformadora.

Esquerra Unida considera que aquest acord desitjable i possible ha de comptar amb tots els actors polítics de l’esquerra alternativa valenciana. Així, ens adreçarem formalment a Compromís, Podemos, ERPV, Els Verds,…, per intentar concretar un gran acord d’Unitat Popular que permeta tindre un important grup de diputats i diputades al Congrés i al Senat.

Així mateixa, el CPN d’Esquerra Unida del País Valencià ratificà la convocatòria d’una Assemblea Ordinària i iniciar el procés d’aprovació de les línies programàtiques i d’elecció dels seus candidats i candidates, que aportarem al desenvolupament de la confluència, participant als processos de primàries obertes o en qualsevol altre procediment que s’acorde per construir la Unitat Popular.

València, 6 de setembre de 2015
Premsa EUPV

Un pensament a “El Consell Polític Nacional d’EUPV aprova recolzar tots els processos d’Unitat Popular al País Valencià per a les Eleccions Generals”

  1. Preguntes:
    1. Aquesta candidatura garanteix un grup propi valencià a Madrid?
    2. Els punts suspensius (…) existents en el paràgraf:
    “Així, ens adreçarem formalment a Compromís, Podemos, ERPV, Els Verds,…, per intentar concretar un gran acord d’Unitat Popular que permeta tindre un important grup de diputats i diputades al Congrés i al Senat.”
    Impliquen que també us heu dirigit als partits del sobiranisme valencià republicà de RV/PVE i ENV?
    ANNA notícies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.