4 pensaments a “Nació? article de LA VANGUARDIA”

 1. Els Borgia eren valencians (no confongues dient originaris d’Aragó), s’escrivíen entre ells en valencià, el sigle XV va ser el sigle d’or de la llengua valenciana (no època d’or del català). Si TOTS, torne a repetir TOTS els autors coneguts d’eixe sigle afirmaven que escrivíen en valencià, per molt que repetixques que ho feien en català, la gente inteligent no va a creure’t. Per cert, el TIRANT LO BLANCH s’escriu en CH final.

  Per últim, demane disculpes si he cometut algún erro de gramàtica o ortografía. Volía escriure en perfècte valencià pero a voltes s’escapa algun fallet en català, degut a la subnormalisació que mos han fet patir durant els últims 30 anys.

  1. Quanta raó tens en allò de la “subnormalisació”….es coneix que a tu t’ha afectat seriosament.

   Crec que l’article diu coses molt interessants, que tenim assumides els valencians però que no ho han fet els catalans en general per la visió tan cèntrica que tenen. Per a ells som una cosa peculiar.

   Els valencians volem ser valencians i estem, la majoria crec jo, orgullosos de ser-ho. Això no significa ser anticatalans ni antires, ni deixar de tindre clar que la llengua és compartida, que nosaltres li diem valencià (o llengua valenciana) i que la parlem a la nostra manera, com passa en la majoria de llengües. Que no som res anormal, vaja. Els “subnormalisats” són uns altres, com eI tio este d’abans, però tingau molt clar que són una autèntica minoria, cridanera si voleu, però moooolt minoritària. Llegint-los ja te’n adones del seu nivell.

   1. Mira el nivell que tinc que puc demostrar en imagens (imatges es subnormalisat) tot lo que comente sobre l’articul (si vols fer el ridicle, tan sols has de dir ARTICLE).

    Primer de tot, sigues valent i posa el teu nom i llinages (cognoms es català).

    Segon, els artistes o autors de llibres o peces musicals tríen el nom d’eixe llibre, en este cas Tirant Lo BlanCH, en CH final. Igual que en la marcha mora CHIMO (que no ximo, que està en subnormalisat). No t’asustes, la CH existeix en valencià, encara que ara estiga proscrita.

    Tercer, eixe valencià del que renegueu els adoctrinats va ser oficial fins a mitat de la década dels 80, i inclús el primer Estatut d’Autonomía de la Comunitat Valenciana es va escriure en eixes normes de les que no voleu sentir parlar (tinc còpia digital, per si el vols) i allí no trobaràs ni amb, ni aleshores, ni TX, ni ninguna de les regles dictades per l’institut d’estudis catalans.

    Quart. No som pocs, lo que passa es que no interessa que la veritat s’escampe, igual que deu ser molt dur assumir que t’han adoctrinat i no educat.

    De rés home, espere que vages digerint la realitat i que no et faça mal.

 2. L’artícul és penós. Només fa que repetir la falsa, vella i rància quimera de que aquells que dien escriure en llengua valenciana en el sigle XVI erraren en el nom de la llengua. I tot perque el nacionalisme català, per a la construcció de la nació, necessita d’una llengua antiua i de prestigi com la valenciana; cosa que la catalana no tindrà fins a principis del sigle XX. I més penós encara és que se li diga valencians de color blau, en una absurda i malintencionada connotació racista, als valencians que parlem i escrivim valencià sense cap necessitat de recòrrer al català. Es dir, de manera totalment independent.
  Si voleu construir una nació, assenteu-la sobre uns sòlits fonaments, no sobre la falàcia, l’adoctrinament i l’engany.
  I per cert, ni mai s’ha escrit un Tirant Lo Blanc ni mai ha existit una edat d’Or catalana ni per supost anem a consentir que Puig i Oltra nos facen pensar, escriure i parlar català per complaure al govern independentiste del nort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.