Manifest del Fòrum per la Memòria Virtudes Cuevas de Sueca

Antonio Marín Segòvia i una delegació de RV/PVE viatjaran dimecres a Sueca per a exigir la creació del Museu i Biblioteca de la Resistència i Deportació del Feixisme i complir amb el llegat i últimes voluntats de Virtudes Purificació Cuevas, que va tenir a ben donar la seua casa i nombrós material de gran valor a l’ajuntament d’aqueixa ciutat valenciana l’any 2005.

virtudescuevas1951_optMANIFEST DEL FÒRUM PER LA MEMÒRIA VIRTUDES CUEVAS DE SUECA
El Fòrum per la Memòria Virtudes Cuevas de Sueca és una associació política i cultural que té com a objectiu recuperar per a les lluites presents els valors representats per totes aquelles persones que s’oposaren a la barbàrie feixista, tant al País Valencià com arreu del món. Pren el nom de la suecana Virtudes Cuevas, lluitadora republicana que s’exilià a França en finalitzar la Guerra Civil espanyola, s’incorporà a la ressistència contra els nazis en el país veí, i acabà deportada al camp de concentració de Ravensbrück, on fou companya i amiga de Geneviève de Gaulle, neboda del general. Poc abans de morir, Virtudes deixà en herència al poble de Sueca una casa amb la finalitat que aquesta es convertira en un museu antifeixista: la principal i primera raó de ser del Fòrum és precisament fer que la seua voluntat s’acomplisca.
En un moment en què els hereus ideològics i biològics d’aquells que perpetraren el colp d’estat i imposaren una terrible dictadura pretenen acabar amb tots els drets que tants sacrificis han costat a les classes populars, considerem que recuperar els valors de l’antifeixisme és una tasca urgent i necessària. No ens creguem el conte de la dreta, segons el qual Franco ens va salvar del caos de la II República i féu possible -al cap d’un dictatorial parèntesi de gairebé quaranta anys!- l’adveniment de la democràcia. No ens creguem tampoc el conte de l’ “esquerra” i del “progressisme” oficials, segons el qual els qui defensaren l’ordre democràtic foren tan culpables com els qui volgueren acabar amb ell per la força de les armes. No es pot edificar una democràcia digna de tal nom sobre l’oblit, la impunitat i la tergiversació de la història. L’oblit, la impunitat i la tergiversació de la història han permés que a l’Estat espanyol continue tenint el poder la mateixa oligarquia que constituí la columna vertebral de la dictadura franquista.
virtudes%20cuevas,%20El%20general%20Charles%20de%20Gaulle%20abraza%20a%20Virtudes%20Cuevas%20tras%20imponerle%20la%20Orden%20de%20la%20Legión%20de%20HonorMai com avui havien resultat tan clars els perversos efectes de la manca de sanejament democràtic del Règim de la Transició: al desvergonyiment amb què una corrupta elit capitalista arrenca drets fonamentals a la classe treballadora, s’hi oposa una majoria social encara massa apàtica i submissa, malgrat les creixents mobilitzacions. Aquesta descompensació entre la magnitud de l’agressió austericida i la timidesa de la resposta no es pot entendre si no tenim en compte l’esforç continuat dels qui encara manen per fer-nos oblidar a tots aquells que lluitaren contra els seus pares i avis per un món millor. Un món on valors com la llibertat, la igualtat, la justícia social, la tolerància, la solidaritat, el laïcisme o el respecte per la pluralitat nacional tingueren una existència real. El Fòrum per la Memòria Virtudes Cuevas vol recuperar la memòria dels lluitadors antifeixistes, amb la convicció que el seu exemple ens il·luminarà i encoratjarà en l’actual batalla contra la barbàrie neoliberal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.